Смята се, че даването на празен портфейл е на бедност,

...
 
Смята се, че даването на празен портфейл е на бедност,
Коментари Харесай

Какво не бива да подарявате (и защо)

 

Смята се, че даването на празен портфейл е на беднотия, а жълтите цветя са знак за разлъка. Ще ви кажем от кое място идват тези суеверия и дали си коства да вярвате в тях.

Въпреки обстоятелството, че живеем в 21-ви век, доста от нас към момента имат вяра в неприятни поличби и суеверия, в това число за дарове. Затова не е признато да се дават часовници, носни кърпички, празни портфейли, бели чехли и доста други неща, които няма да донесат нищо положително, съгласно националните знаци. Парапсихолозите поясняват от кое място са зародили суеверията, свързани с даването на съответни „ неприятни “ дарове и от кое място са пристигнали.

Като цяло има голямо многообразие от вярвания и знаци, които са се формирали с помощта на суеверието на нашите предшественици, само че множеството от тях имат изцяло рационално опрощение.

Първо, дано да разгледаме листата с това, което не би трябвало да даваме. Според знаците подаряването на носни кърпички е знак за сълзи, а свещи, кърпи и чехли пък се свързват с заравяне. Огледала, перлите и пиърсинг предметите са знак за неприятности. Бельото и плетените неща са знак за блудничество, в случай че ги подарите на брачна половинка си, алкохолът е знак за загуба на здраве, портфейл без наличие пък предвещава, че пари няма да се намерят в подобен аксесоар.

Също по този начин е неприятно да се подаряват животни – счита се, че те няма да живеят дълго, а фигурките на птици са предвестници на всичко най-лошо. По традиция не би трябвало да подарявате ястия, верижки, чорапи и жълти цветя – всичко това предвещава спор или разлъка. Смята се, че подареният часовник дава обещание огромна свада и даже съкратява живота.

 

Списъкът на „ позволените “ дарове включва парфюми, гривни, червени цветя, книги, килими, покривки и възглавници – всички тези неща са обгърнати в позитивна сила.

Но от кое място са се появили всички тези суеверия за неприятните дарове? Всъщност тук няма тайнствен декор. Тези суеверия са пристигнали при нас от древността, когато елементарните хора не са имали нито пари, нито опция да си купят нещо скъпо и затова всеки продукт се е възприемал като нещо надали не извънземно, като се изключи възглавници, килими и покривки – всички те обичайно са били подарявани за женитба.

Съгласете се, в актуалните действителности е мъчно да си представим човек, който внезапно взема решение да ви подари възглавница за Коледа. Що се отнася до огледалата, те са придобили известност на „ неприятни “ дарове, тъй като постоянно се употребявали от разнообразни гадатели и магьосници.

Носните кърпички единствено измежду славяните се свързват с погребенията, а във Франция, да вземем за пример, кърпичките от коприна се считат за първокласни артикули и към тях има напълно друго отношение.

Получаването на нож и всеки различен предмет от този тип като подарък на Изток се счита за знак на мощ и почитание, в при нас дава обещание неприятности, защото в разбирането на дедите ни такива предмети са  свързани с война. Като цяло културата на нашите предшественици вкарва голямо многообразие от ограничавания. Предприемчивите хора обаче са измислили по какъв начин да заобиколят всяка една от неприятните поличби, без да си основават неприятности.

 

Така че, в случай че ви бъде харизано нещо от листата с ненадеждни дарове (красив нож, часовник, кученце, чорапи, чехли, забрадка, перлена огърлица), просто би трябвало да дадете някаква алегорична монета за това – с други думи, „ откупете “ подаръка си: отрицателните сили мигновено ще се разсеят „ неприятната “ прокоба на подарения предмет ще изчезне. Нищо неприятно няма да се случи. Ето за какво е признато да слагате пари в портфейла, който ще подарите.

Въпросът за подаряването на алкохол остава отворен –  но това вярване има и изцяло разумно опрощение – знае се, че несъразмерната консумация на алкохолни питиета е нездравословна за здравето и по тази причина нашите мъдри предшественици, които са вярвали в суеверията, явно са решили да защитят околните си посредством прибавяне на алкохола към подаръците от „ неразрешения лист “.

 

Като цяло, в случай че се опитате да стигнете до корена й, всяка от неприятните поличби има изцяло разумна основа и по тази причина не трябва да се страхувате от неприятности, в случай че ненадейно сте получили или подарили  нещо  от „ листата на неразрешените дарове “ – пробвайте се просто да се зарадвате на това, което сте получили и помислете за положителното, а в краен случай постоянно има опция да „ откупите “ неприятния си подарък и да се предпазите от всички неприятности.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР